UNESCO PROJEKT

UNESCO PROJEKT

Vsako leto izmed ponujenih projektov izberemo teme, ki so primerne za vrtec. V letošnjem letu bomo raziskovali in pridobivali nove izkušnje ter znanja v naslednjih:

1. V SODELOVANJU Z NARAVO SAM PRIDELAM HRANO;

S projektom želimo otroke navdušiti in naučiti sobivanja, spremljanja rasti in razvoja rastlin, skrbeti za svoje zdravje in negovati naš planet zemljo.

2. POSTANI PRAVI JUNAK/JUNAKINJA z geslom: POBEREM SVET IN REŠIM SVET:

Projekt je zasnovan z namenom, da se otroci že v predšolskem obdobju spopadejo s pomenom ekološke ozaveščenosti, skrbi zase in za naravo in dejstvom, da lahko sami veliko pripomoremo k čistemu okolju.

3. DRUGAČNOST NAS BOGATI;

S projektom želimo otroke v vrtcu, kot tudi širšo skupnost ozavestiti o pomenu medkulturnega učenja in dialoga, strpnosti, sodelovanja v vse bolj raznoliki družbi ter pomenu miru in spoštovanju človekovih pravic.

4. GOZD IN NARAVNO OKOLJE SKOZI OTROŠKE OČI;

Narava, gozd, naravno okolje v našem kraju nam ponuja spodbudno učno okolje, ponuja nam raziskovanje žive narave. Z otroki bomo raziskovali in tako preživeli del dopoldneva v naravnem okolju, ki ga nam ponuja okolica našega vrtca.

5. KAM Z ODPADNIM MATERIALOM;

Projekt je namenjen predvsem zmanjšanju potreb (ali res potrebujem novo igračo, nov list za risanje,…), zmanjševanju odpadkov vseh oblik in recikliranju

(Skupno 247 obiskov, današnjih obiskov 1)