Telefon in email: 07 38 46 623, os-skocjan.vrtec@guest.arnes.si
 

DOMOV

Spoštovani starši, lepo pozdravljeni v našem vrtcu!

 

Šolsko leto se je pričelo in še vedno nas spremljajo omejitve in držati se moramo nekaterih ukrepov, ki jih od nas zahtevajo uredbe Vlade RS. Prepričana sem, da smo o  preventivnih ukrepih že dobro ozaveščeni in da je naša glavna naloga in skrb, da s preventivnimi ukrepi skrbimo za svoje zdravje in zdravje drugih.

 

 

Vrtec zaenkrat deluje po MODELU B, kar pomeni, da vrtec normalno deluje, držati pa se mora navodil NIJZ in MIZŠ. Po navodilih in  priporočilih le teh smo zopet prevetrili  protokole, ki zajemajo določena hišna pravila, ki so pomembna za preprečevanje širjenja COVID-a. Zavedamo se, da so pravila posegla tudi v življenje našega vrtca, vendar vsi skupaj si bomo prizadevali, da jih spoštujemo in s tem pripomoremo k ohranjanju zdravja in dobrega počutja.

 

Publikacija Vrtca Radovednež Škocjan, vam ponuja nekaj podatkov o vrtcu, ki ga že obiskuje vaš otrok, ali pa ga je  šele začel. V njej boste našli odgovore na tista vprašanja in skrbi, ki so običajna takrat, ko se radosti in skrbi  starševstva dotikajo tudi  drugih ljudi, ljudi, ki se vsak trenutek dneva zavedajo, da so jim zaupana mala bitja z vsemi svojimi potrebami in željami.

 

Otroci se rodijo popolni. Ta mala bitja ob rojstvu s seboj prinesejo ljubezen, zvestobo, navdušenje, radovednost,… mi odrasli to razumemo kot vrednote. Ta mala bitja v svet okoli sebe zrejo z odprtimi očmi, z vsemi čutili iz okolja srkajo dražljaje in informacije, rastejo, se učijo, razvijajo in oblikujejo svojo osebnost.

 

Današnji svet že najmlajše zasipa z mnogimi informacijami, iz katerih je težko razbrati tiste, ki ohranjajo otroško navdušenje, domišljijo in pobeg v svet pravljic z vsemi  junaki vred.

 

Zato pa smo tukaj odrasli, da otrokom pri tem pomagamo. V prvi vrsti ste to vi, dragi starši, ki prvi otroku nudite podporo, varnost, razumevanje.  Po vašem vzorcu bodo tkali prva prijateljstva, se učili, se spopadali s težavami in jih  reševali, se veselili uspehov in napredkov ter se vključevali v širšo skupnost.

 

V času vaše zaposlenosti, pa vam nasproti pride vrtec, ki otrokom ponuja varno okolje, v katerem se počuti sprejetega in mu nudi optimalne možnosti za razvoj.

Vsi zaposleni v Vrtcu Radovednež Škocjan in na Bučki se trudimo, da s strokovnim delom vašim malčkom nudimo brezskrbno otroštvo.

Pri doseganju vseh ciljev, pa je pomembno sodelovanje z vami, spoštovani starši. Želimo si, da obdržimo oziroma  vzpostavimo  medsebojno zaupanje, odprto komunikacijo in vzajemno spoštovanje.

 

Otrokom želim brezskrbne igre s prijatelji, vsem skupaj pa da pazimo nase in ostanemo zdravi.

 

 

Škocjan, 1. 9. 2021                                                                                       Darinka Matjašič, Vodja vrtca

 

(Skupno 1.375 obiskov, današnjih obiskov 2)