Spoštovani starši, lepo pozdravljeni v našem vrtcu!

 

Zakorakali smo v novo šolsko leto, igralnice so polne otroške igrivosti,  veselja, tam pa tam se sliši jok, vendar skupaj se bomo trudili, da se otroci čim prej navadijo na novo okolje in osebje.

Publikacija Vrtca Radovednež Škocjan vam ponuja nekaj podatkov o vrtcu, ki ga že obiskuje vaš otrok, ali pa ga je  šele začel. V njej boste našli odgovore na tista vprašanja in skrbi, ki so običajna takrat, ko se radosti in skrbi  starševstva dotikajo tudi  drugih ljudi, ljudi, ki se vsak trenutek dneva zavedajo, da so jim zaupana mala bitja z vsemi svojimi potrebami in željami.

Otroci se rodijo popolni. Ta mala bitja ob rojstvu s seboj prinesejo ljubezen, zvestobo, navdušenje, radovednost,… mi odrasli to razumemo kot vrednote. Ta mala bitja v svet okoli sebe zrejo z odprtimi očmi, z vsemi čutili iz okolja srkajo dražljaje in informacije, rastejo, se učijo, razvijajo in oblikujejo svojo osebnost.

Današnji svet že najmlajše zasipa z mnogimi informacijami, iz katerih je težko razbrati tiste, ki ohranjajo otroško navdušenje, domišljijo in pobeg v svet pravljic z vsemi  junaki vred.

Zato pa smo tukaj odrasli, da otrokom pri tem pomagamo. V prvi vrsti ste to vi, dragi starši, ki prvi otroku nudite podporo, varnost, razumevanje.  Po vašem vzorcu bodo tkali prva prijateljstva, se učili, se spopadali s težavami in jih  reševali, se veselili uspehov in napredkov ter se vključevali v širšo skupnost.

V času vaše zaposlenosti, pa vam nasproti pride vrtec, ki otrokom ponuja varno okolje, v katerem se počuti sprejetega in mu nudi optimalne možnosti za razvoj.

Vsi zaposleni v Vrtcu Radovednež Škocjan in na Bučki se trudimo, da s strokovnim delom vašim malčkom nudimo brezskrbno otroštvo.

Pri doseganju vseh ciljev, pa je pomembno sodelovanje z vami, spoštovani starši. Želimo si, da obdržimo oziroma  vzpostavimo  medsebojno zaupanje, odprto komunikacijo in vzajemno spoštovanje.

 

Otrokom želim brezskrbne igre in tkanje prijateljskih vezi z vrstniki,  vsem skupaj pa, da s sodelovanjem, odgovornostjo in spoštovanjem stopamo skozi šolsko leto.

 

 

 

Škocjan, 1. 9. 2023                         Darinka Matjašič, vodja vrtca

                                                    

(Skupno 2.024 obiskov, današnjih obiskov 1)